© 2019 by BAAR

ARCHITEKT  BRATISLAVA

WILH

 

Návrh a následná rekonštrukcia pôvodného 2-izbového podkrovného bytu v staršom bytovom dome z 50. rokov /obytný súbor "500 bytov"/ v Bratislave - Nivy premenila existujúci priestor na otvorený, zhora presvetlený priestor, so vzajomnými priehľadmi do sviežeho a preslneného bývania pre mladý pár s budúcim prírastkom. Návrhom vznikla nová strešná terasa s výhľadom do okolitej mestskej "krajiny", chill-out zóna v podkrovnom priestore pre návštevy resp. budúcnosti ako detský kútik, a to všetko na bielom pozadí pôvodných krovových konštrukcií avšak s farebnými akcentujúcimi prvkami, kt. odlišujú dané miestnosti a ich primárnu funkciu. Byt dopĺňajú translucentné priečky, ktoré dodávajú priestoru štektlivú siluetnú hru a na druhej strane podsvietené lamely vložené do zachovaných krovových trámov zase zdôrazňujú historickú konštrukciu krovu a jeho pôvodnú patinu.

Lokalita:

Bratislava

Ružinov

Typ:

interiér

Dátum:

03 / 2015 _ štúdia

05 / 2015 _ projekt

12 / 2015 _ realizácia

Autori:

D. Šubín, Z. Krnáčová