© 2019 by BAAR

ARCHITEKT  BRATISLAVA

PC II

 

Zariadenie 2 vzorových bytov v novostavbe malo podporiť predaj bytov s menej vydarenou dispozíciou, vyriešiť sa mala hlavne horšia presvetlenosť priestorov, menšie izby a atypické skosenie obvodovej steny. Dvojicu typovo a dispozične odlišných bytov sme sa rozhodli vyriešiť štýlovo rozdielnym spôsobom. Návrhy spočívali vo vyriešení interiérov bez stavebných zásahov a s použitím ponúkaného štandardu. 

 

Pre 3 izbový byt orientovaný prevažne na sever sme vybrali príjemnú zemitú farebnosť kombinácie prírodného dubu s bielou /hlavne na  vstavané prvky a skrine/ na bielom podklade stien a dverí, s akcentom zelenej v dennej zóne. Zošikmenie obvodovej steny v obývačke sme vyriešili vysunutím pohovky a kuchynského ostrovu so stolom do priestoru a zošikmením nábytku - TV skrinky a knižnice. Zošikmenie knižničných stojek vytvára zaujímavý vizuálny efekt, ktorý sa opakuje v rovnej verzii na bočnej strane kuchynského ostrova /police na víno/.  


2,5 izbový mezonet s hlbokou dispozíciou sme poňali ako hravejší, svetlý /biely s veselými farebnými akcentami/ interiér pre pár. Použité boli menej tradičné biele laminátové parkety v kombinácii nábytku v bielej farbe a drevodekoru breza alt. jaseň, v dennej zóne sa objavuje motív bielych vertikálnych lamiel. Izba na 1. podlaží bytu nemala dostatok denného svetla, preto v nej bol navrhnutý šatník / hosťovská izba. Zaujímavosťou bolo riešenie schodiska, ktoré síce vyžadovalo stavebný zásah /vybúranie priečky/, ale zvýšilo kvalitu priestoru prístupom denného svetla až k vstupu do bytu. Schodisko bolo navrhnuté ako drevený stolársky prvok s úložným priestorom pod ním, s integrovanou nábytkovou priečkou riešenou ako policový systém s polykarbonátovým prekrytím. Akcentom schodiska je až skulpturálne /secesne/ riešené stredové zábradlie v tvare oblúku. Tento interiér nakoniec nebol zhotovený, keďže do realizácie boli predané všetky byty tohoto typu. 

Lokalita:

Bratislava

Petržalka

Typ:

interiér

Dátum:

03 / 2018 _ štúdia

04 / 2018 _ projekt

08 / 2018 _ realizácia 

Autori:

D. Šubín, Z. Krnáčová,

M. Bajza /výber mobiliáru

a realizačný dozor/