© 2019 by BAAR

ARCHITEKT  BRATISLAVA

MAR

Zadanie interiéru pôvodne 4 izbového bytu s terasou v novostavbe sme prebrali v stave už navrhnutých niekoľkých dispozičných úprav /posuny izbových priečok, zväčšenie obývacej izby zrušením 1 izby, posun kúpeľne/, kde sme ešte zoptimalizovali riešenie nového samostatného WC pri vstupe a kúpeľne. Zo 4 izbového bytu so stiesnenou dennou zónou teda vznikol veľkorysejší 3 izbový byt s kúpeľňou, druhým WC, šatníkom a dennou zónou s rozlohou príjemných 39,5 m2. Odstránenú izbu je stále možné v prípade potreby doplniť ľahkými priečkami. Táto izba je v jednej z verzií návrhu odzrkadlená v "zostatkovom" drevenom ráme, ktorý vymedzuje novovzniknutý priestor obývačky a vizuálne oddeľuje TV časť od pokojnejšej knižničnej časti. V ďalšej verzii je oddelenie dosiahnuté nižšou policovou zostavou. Problematické kúpeľňové dvere do obývačky sme "zamaskovali" v obklade z bieleho perforovaného plechu /s efektným podsvietením/, ktorý prebieha po stene chodby a opakuje sa v posuvných dverách do šatníka v spálni. Interiér je pánsky, s industriálnymi tendenciami, použité sú prirodzené materiály a farebnosť; drevo -prírodný dub /drev. parkety, dyha nábytku/, kov /čierny a biely, perforovaný plech, rámy políc/, kameň /obklad, parapety a prac. doska/, betónová stierka. Doplnkovou farbou je červená v doplnkoch a napríklad aj v dizajnovom kresle na čítanie. Svietidlá sú v priemyselnom dizajne v čiernom kovovom prevedení.

Lokalita:

Bratislava

Nové Mesto

Typ:

interiér

Dátum:

09 / 2018 _ štúdia

11 / 2018 _ projekt

04 / 2019 _ realizácia

Autori:

D. Šubín, Z. Krnáčová