© 2019 by BAAR

ARCHITEKT  BRATISLAVA

ARB

 

Vytvoriť interiér vhodný pre tých najmenších nie je jednoduché a pre nás to bola zaujímavá výzva. Vyčistili sme pôvodný návrh jaslí a vsadili sme na koncept s minimom pevných priečok. Prevládajú drevené nábytkové zostavy, kombinované s presklenými stenami, aby vznikol flexibilný, svetlý priestor a dokázal počas dňa poslúžiť deťom v jasliach, a inokedy ako miesto na prenájom pre detské oslavy a akcie. Navrhli sme priestrannú šatňu prepojenú s chodbou, čím sme eliminovali jej tranzitný charakter a získali sme ďaľší pobytový priestor. Z tejto “chodby” sú prístupné kancelária s izolačkou, hygienické zázemie pre personál i deti, a tiež kuchyňa. Z druhej strany sú radené herňa, telocvičňa a jedáleň, ktoré vďaka harmonikovým dverám je možné kedykoľvek prepojiť do jedného celku. Z jedálne vedú oblúkové dvere do spálne, tá zostáva uzavretá, aby bola odblokovaná od hluku zvyšku jaslí a zabezpečovala tiché prostredie pre spánok detí. Farebne a materiálovo sa jasle nesú v znamení témy lesa. Organické doplnky, zaoblené hrany, kruhové tvary, či samotné drevo zjemňujú priestor a sú doplnené o ozajstné stromy zakomponované do návrhu jednotlivých miestností. Uprostred dispozície sa nachádza lesná čistinka - telocvičňa alias “soft room”, s mäkkým trávnatým kobercom, a je určená nie len na cvičenie, ale aj ako skvelý pobytový priestor na hranie. Jediná miestnosť, kde sme vybrali tmavšie tóny pre podlahu a strop je spálňa, avšak do čierneho podhľadu budú nainštalované LED-svietidlá vytvárajúce hviezdnu nočnú oblohu. Farebná škála v interiéri sa pohybuje od sivých a béžových tónov, po zelenú a žltú, no dominantnou zostáva dubová dyha použitá na nábytkové zostavy.   

Lokalita:

Senec

Typ:

interiér

Dátum:

03 / 2019 _ štúdia

Autori:

D. Šubín, E. Fabová